Onze Werkwijze

Werkwijze

by Heidi benadert elk project met hetzelfde vakmanschap en enthousiasme. Samen met u ontwikkelen we voor uw bedrijf een interieurontwerp op maat, volledig afgestemd op uw specifieke eisen en wensen. Onze werkwijze gaat volledig in samenspraak, vanaf het eerste ontwerp tot en met de definitieve uitvoering. Naast het totaalconcept kunnen wij ons ook richten op delen hiervan. Het ontwerpproces is onder te verdelen in 4 fases.


1. De inventarisatie

afbeelding van De inventarisatie

Het eerste bezoek omvat een kennismakingsgesprek en het inventariseren van de wensen en eisen. Door aandachtig te luisteren en de juiste vragen te stellen ontstaat er al snel een beeld waar de opdrachtgever naartoe wil. Hierbij wordt rekening gehouden met uitstraling, huisstijl en missie/visie van het bedrijf. Niet onbelangrijk voor het ontwerp is inzicht in de toekomstplannen. Wordt er al snel gedacht aan uitbreiding en groei, of juist aan exclusiviteit. Het resultaat van de inventarisatiefase is een programma van eisen. Dit dient als fundament voor het te maken voorlopige interieurontwerp.


2. Het voorlopig interieurontwerp

Na een akkoord op de offerte wordt het voorlopige interieurontwerp gemaakt dat zowel functioneel als esthetisch is. De wensen en eisen worden omgezet in een concreet ontwerp. Om een realistisch beeld te verkrijgen, worden naast 2D-indelingstekeningen ook een aantal fotorealistische 3D-impressies aan het ontwerp toegevoegd. Door deze impressies kan men zich tijdens het gehele proces een goed beeld vormen van het uiteindelijke resultaat. Men waant zich al in de nieuwe ruimte nog voordat deze is gerealiseerd!

afbeelding van Het voorlopig interieurontwerp

3. Definitief interieurontwerp

afbeelding van Definitief interieurontwerp

De feedback van de opdrachtgever op het voorlopig ontwerp zorgt ervoor dat de laatste ideeën en wijzigingen in het ontwerp verder uitgewerkt kunnen worden. In het definitieve ontwerp krijgen alle onderdelen, zoals indeling, kleur- en materialenvoorstel, maatwerkmeubilair, overige meubels en verlichting, hun plaats en vorm.


4. Verdere uitwerking definitief ontwerp en realisatie

Nu het ontwerp definitief is, kan er worden gedetailleerd. Het verlichtings- en elektraplan kan worden uitgewerkt, evenals de maatwerktekeningen voor de interieurbouwer en de vloerentekening voor de vloerenlegger. Alle werktekeningen en omschrijvingen die nodig zijn voor een goede uitvoering zullen worden vervaardigd. Aan het einde van deze fase kan dan ook de definitieve begroting opgemaakt of aangevraagd worden, zodat duidelijk wordt wat de kosten voor de realisatie zullen zijn.

afbeelding van Verdere uitwerking definitief ontwerp en realisatie

Wilt u hulp bij de daadwerkelijke realisatie van uw interieur? by Heidi kan u werk uit handen nemen door op zoek te gaan naar de meest geschikte aannemers en interieurbouwers om zo het ontwerp geheel volgens wens te laten uitvoeren. Wij controleren het bouwproces en wonen de bouwvergaderingen bij. Dit zorgt ervoor dat onvoorziene omstandigheden op een mooie en slimme manier opgelost kunnen worden. Maar bovenal dat de realisatie volledig aansluit en klopt met het gemaakte ontwerp!